Kedves Leendő Podcasterünk!

Örömmel értesítünk, hogy a Vodafone Podcast Pioneers elindult! Nagy várakozással tekintünk a közös munkára, valamint az együtt elért sikerekre. Reméljük, Te is partnerünk leszel a hazai, független és minőségi tartalomfejlesztésben. Továbbá, hogy anyagi támogatásunkkal segíthetünk, hogy megtaláld és mindenkihez eljuttathasd hangodat!

Ha szeretnél részt venni a programban, még nem késő! A jelentkezésed előtt javasoljuk, olvasd át a lenti útmutatót, hogy lásd, miként működik a közös együttműködés, mire számíthatsz a programban, továbbá, hogy Mi és a Podcast Pioneers oldal, milyen módon nyújt neked segítséget.

A jelentkezés feltételei, menete:

 1. Legyen egy már működő Podcasted.
 2. Legyen hozzád/hozzátok kapcsolható jogi entitás (ideértve az egyéni vállalkozói státuszt is) annak érdekében, hogy pozitív elbírálás esetén céges adataidat rögzíthessük a pénzügyi rendszerünkben. Egy podcasthez egy partnert tudunk hozzárendelni, számlát csak a regisztrált adatokkal fogunk tudni befogadni.
 3. A programba való belépéseddel elfogadod, hogy a podcastedben előre egyeztetett reklámot helyezel el a Vodafone-nal kapcsolatban, és azt, hogy a reklámanyag a tartalom első 5 percében lesz hallható.
 4. Továbbá, elfogadod, hogy a csatornád és a műsoraid témái, tartalma, hangneme, nyelvi és egyéb kifejezési formái megfelelnek a mindenkori jogi és etikai szabályozásoknak (az ÖRT és az MRSZ irányadó útmutatása, szabályozási általi normák), valamint a műsorodban elhangzó nézetek nem ütköznek a Vodafone által vallott elvekkel, különös tekintettel a nyitottságra, befogadásra és az elfogadásra vonatkozó irányelveinkkel.Fontos tudnod, hogy az aktuálpolitikai témákat, pártpolitikát, megjegyzéseket, véleménynyilvánítást tartalmazó epizódokat sajnos nem tudjuk támogatni, ezeket az együttműködésbe nem tudjuk bekapcsolni.Ha a fentieket elfogadod, de később mégis úgy érzed, hogy egy frissen megszerkesztett adásod nem felel meg a fenti kritériumoknak, úgy arra kérünk, hogy jóváhagyásunk nélkül semmilyen körülmények között ne szerkeszd bele ezen adásba a Vodafone hirdetését!
 5. Pozitív elbírálást és kölcsönös beleegyezést követően szerződést kötünk. A platform létrehozása és működtetése a Vodafone Hungary Zrt. és a VMLY&R Hungary Kft. együttműködésében történik, így az adminisztrációban és a napi kapcsolattartásban a VMLY&R Hungary kreatív ügynökség kollegái, azaz Mi leszünk a partnereid. Egy központi e-mail címen keresztül minden kérdésedre válaszolunk; illetve később a riportolási és pénzügyi területen is velünk kell egyeztetned, nekünk számlázol, tőlünk érkezik az pénzügyi kiegyenlítés.

Reklám elhelyezése a tartalomban:

 1. A programban való részvétel feltétele egy Vodafone reklám-spot elhelyezése a támogatott epizódokban (ehhez adunk útmutatót is).
 2. A programba való belépéskor egy általános spot készül, amit kérünk, majd te magad rögzíts a saját hangodon, pl: „A podcast működését a Podcast Pioneers, a Vodafone sokszínű tartalmakat népszerűsítő programja támogatja.” Ezt pedig kérjük, majd helyezd el a támogatásra bevont epizódokba.
 3. A későbbiekben további egyeztetés útján készülő új spotot / spotokat minden esetben a Vodafone és/vagy a VMLY&R Hungary jóváhagyásával kerülhet csak használatba, itt olyan spotokra gondolunk, ahol a kapott támogatás gyakorlati hasznát emeled majd ki a saját szavaiddal pl: „A Vodafone Podcast Pioneers programnak köszönhetően frissíteni tudtam az eszközparkom, így jobb minőségben hallgathattok.”
 4. A fentiek alapján elkészített reklám-spot el kell hangozzon az újonnan készült publikus podcast adás első 5 percében.
 5. Nem kötelező minden adásba beilleszteni a reklám-spotot, de pénzbeli juttatást csak azután az epizódok után tudunk biztosítani, amelyekben szerepel a spot a fentieknek megfelelően. Ha felmerül benned, hogy bármely fenti kitételnek nem felel meg az adott adás, kérlek ne illeszd be a Vodafone spotot, és arra is szeretnénk megkérni, hogy ebben az esetben ezt jelezd felénk, hogy mi is követhessük a támogatásban résztvevő epizódok számát.
 6. Kérjük, vedd figyelembe, hogy amennyiben akár csak egyetlen olyan epizódot, vagy epizód kommunikációjához tartozó tartalmakat készítesz, vagy ezekben vendégeid és közreműködőid olyan megnyilvánulásainak adsz teret, amelyek nem egyeznek a 3-as pontban részletezett feltételekkel, abban az esetben egyoldalú szerződésbontásra kerül sor.

Riportálás, pénzbeli juttatás kifizetésének menete:

 1. A podcaster minden hónap 5. napjáig tájékoztatja a VMLY&R Hungary-t teljesítési igazolás (pl. képernyőfotó, statisztika) csatolásával, hogy az előző riportálás óta az adott hónapban hány letöltés keletkezett az adásba kerüléstől számított 365 napnál nem régebben publikált epizódokon, amelyekben az 5-ös pontban részletezett Vodafone reklám szerepel.
 2. Kezdetben e-mailen tartjuk a kapcsolatot, csatolmányként kell elküldened a riportot. Hosszú távon dolgozunk egy kényelmesebb, automatikusabb megoldáson.
 3. Kötelező minden hónapot riportálni, az év egy adott hónapjában csak egyszer lehet adatot leadni.
 4. Adatot e-mail útján lehet módosítani indokolt esetben, például elütött statisztika korrigálásakor.
 5. Mi a statisztikákat folyamatosan auditáljuk és szúrópróbaszerűen bármilyen leadott adatot ellenőrizhetünk azt kérve, hogy egy előre egyeztetett online konferenciabeszélgetés alkalmával oszd meg a képernyődet és lépj be a statisztikádba.
 6. Folyamatosan ellenőrizhetjük a Podcast tartalmát is annak céljából, hogy az megfelel-e ténylegesen a közös munka megkezdésekor elfogadott feltételeknek.
 7. A VMLY&R Hungary összesíti az egy partnerhez tartozó hallgatottsági adatokat, majd a pénzbeli juttatás mechanizmusát a következő 2 pontban határozhatja meg:
  • Ha az összes jelentett, programban részt vevő podcast epizód összhallgatottsága havi totál 10.000 hallgatás (letöltés, indítás) alatt van, abban az esetben a Vodafone minden hallgatás után 10 Ft-ot fizet a velünk szerződésben álló podcaster partnernek.
  • Ha az összes jelentett, programban részt vevő podcast epizód összhallgatottsága havi totál 10.000 hallgatás (letöltés, indítás) felett van, ez esetben egy egyedi, személyesen egyeztetett megállapodást kötünk a juttatás értékéről.
 8. Jogi entitás lévén a Podcaster számlát állít ki a VMLY&R Hungary Kft. részére és egy megadott címre elküldi elektronikus formában, amit a VMLY&R Hungary meghatározott időn belül (30 munkanap) kiegyenlít.
 9. A Vodafone fenntartja a jogot arra, hogy bármely pontban észlelt szabálytalanság vagy szabályszegés esetén azonnali hatállyal szerződést bontson, kifogásolható tartalom esetén az érintett adásból, indokolható esetben az összes adásból azonnal kivetesse a Vodafone támogatói spotot.

Ismertségnövelési támogatás, szakmai segítségnyújtás:

 1. Minden hónapban készül egy frissített „Hónap Podcastjei” gyűjtés 3-5 műsor kiemelésével, melyekben különös értékkel bíró tartalmak jelennek meg, erről a Vodafone szakmai csapata dönt. A kiemelés során igyekszünk minél több podcastnak esélyt adni. Ha műsorodat te is promótálni kívánnád ebben a válogatásban, jelezd nekünk, akár a havi riportolás során, akár egy külön emailben, és kérünk, a jelölésed pár gondolattal vagy adattal (pl. hallgatottság/social media reakció/stb.) támaszd is alá!
 2. A kiemelt podcastek helyet kapnak a Vodafone Podcast Pioneers weboldalon (www.podcastpioneers.hu), a Vodafone saját felületein, illetve egyéb média kiemelést is kaphatnak, így jutva kiemelkedő ismertséghez, amely támogatja a hallgatói bázis növekedését.
 3. Tematikus ajánlókkal tervezünk segíteni a hallgatóknak új, hozzájuk közel álló tartalmak felfedezéséhez. A tematikus gyűjtések a weboldalon érhetőek el és szintén készülhet belőlük social media kiemelés a Vodafone csatornáin vagy egyéb média felületeken.
 4. Szeretnénk segíteni nektek a podcast gyártsáról szerzett tudásotok gyarapításában is: a Vodafone és a VMLY&R Hungary egy vagy több hiteles, releváns szakértői partnerrel edukációs tartalmakat és/vagy előadásokat oszt meg, amelyek hardveres, szoftveres vagy egyéb tartalomgyártás során felmerülő területen (pl. szerkesztés, márkaépítés, hirdetések, jogi tudnivalók, stb) segítik a podcastereket a fejlődésében, növekedésben.
 5. Hosszú távon szakmai csoport létrehozásával egy tudásmegosztással bíró közösséget építünk a platformhoz csatlakozókból.

Kikerülés a programból:

 1. Amennyiben a Vodafone kezdeményezi: A Vodafone a leendő szerződés alapján jogot gyakorolhat arra, hogy indoklás nélkül megszüntesse a programot vagy egyoldalúan kiléptessen belőle podcasteket. Kiváltó ok lehet például valótlan adatok riportolása vagy bármely etikai, erkölcsi vagy jogi szabályozás, Vodafone által támasztott elvárás megszegése/nem teljesítése. A programból való kikerülés után végelszámolást tartunk.
 2. Amennyiben a Podcast tulajdonosa kezdeményezi: ez esetben meg kell adni, hogy mikortól nem kíván részt venni a programban. A kilépés napján a podcast tulajdonos riportál egy utolsó statisztikát, amely alapján a VMLY&R Hungary kalkulál egy végső elszámolást.
 3. A Podcast a kilépést követő 6 hónapig nem térhet vissza a Podcast Pioneers programba.
 4. A kilépést követően képződött letöltésekért nem jár hirdetési díj.
 5. Amennyiben később visszatér a programba, a szerződés nélküli időszakban keletkezett letöltésekért nem jár hirdetési díj.
 6. Kérünk téged, hogy a kilépést követően is maradjunk tiszteletteljes partnerek az alapvető szerződéses normák és viszony fenntartása érdekében.
 7. A programból való kikerülés által a Podcast tulajdonosa:
  • elveszíti a hozzáférést az oldalhoz és a szakmai segítségnyújtó anyagokhoz,
  • kikerül a partnereket bemutató aloldalról,
  • a közös szakmai csoporthoz megvonjuk a hozzáférését.

Reméljük, minden kérdésedre választ találtál a részletes programleírásban, és kedvet kaptál a közös munkához! Amennyiben csatlakoznál, a Regisztráció menüpontban töltsd ki a kért adatokat és mi megkeresünk a további információkkal, valamint szerződéssel kapcsolatban.

Kérdés esetén írj bátran az info@podcastpioneers.hu e-mail címre és mielőbb megpróbálunk válaszolni.